fietsen

Het fietsdepot is tijdelijk in de ochtend niet telefonisch bereikbaar. Vanaf 13.00 uur kunt u ons weer telefonisch bereiken.


Veelgestelde vragen

{slider 

Waar kan ik mijn fiets ophalen?} De Fietsopslag Spoordijk zit aan de Jansweg 15, 2011 KL Haarlem.

{slider 

Hoe kan ik de Fietsopslag Spoordijk met het OV bereiken?} Bijna elke bus in Haarlem stopt bij het Centraal Station in Haarlem. Vanaf het Centraal Station is het slechts 50 meter lopen naar de Fietsopslag Spoordijk..

{slider 

Wie bepaalt of mijn fiets niet goed staat?} Dat wordt gedaan door gemeentelijke toezichthouders of handhavers die hiervoor toestemming hebben gekregen.

{slider 

Wie haalt mijn fiets weg?} De toezichthouders van de gemeente Haarlem.

{slider 

Welke fietsen gaan naar het depot?}

Alle fietsen die in opdracht van de toezichthouders of handhavers van de gemeente zijn verwijderd. Dat kunnen verwaarloosde fietsen, gevaarlijk gestalde, fout gestalde of weesfietsen zijn. Kijk voor de regels die gelden in de gemeente Haarlem.

{slider 

Hoe lang bewaart het Fietsdepot fietsen die zijn weggehaald?}

De fietsen worden 3 dagen bij de Fietsopslag Spoordijk bewaard. Na 3 dagen worden de fietsen vervoerd naar de langdurige opslag. Fietsen die in de langdurige opslag staan kunnen op afspraak worden opgehaald bij de Fietsopslag Spoordijk. Na 3 maanden wordt de gemeente eigenaar van de fiets. Het is dus belangrijk uw fiets zo spoedig mogelijk op te halen! Fietswrakken worden na 1 week vernietigd.

{slider 

Wat gebeurt er met fietsen die niet op tijd worden opgehaald?}

Fietsen die voor de handel geschikt zijn worden aan de vakhandel verkocht. De overige fietsen gaan naar Leerwerkcentra waar mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt opgeleid worden tot fietsenmaker.

{slider 

Kan ik op het depot een fiets kopen?} Nee. Alleen de vakhandel en Leerwerkcentra kunnen fietsen kopen bij het depot.

{slider 

Wat moet ik doen als mijn fiets (waarschijnlijk) is verwijderd?} Kijk een dag nadat hij is verwijderd op www.verlorenofgevonden.nl. Je kunt daar zien of hij bij het Fietsdepot staat. Staat hij bij het Fietsdepot? Kom dan langs met een geldig legitimatiebewijs, sleuteltje van de fiets of een ander bewijs van eigendom en een PIN pas om hem zelf op te halen. U kunt ook vooraf naar het Fietsdepot bellen om telefonisch een bezorgafspraak te maken. De medewerkers die u aan de lijn krijgt helpen u dan graag verder.

{slider 

Moet ik betalen om mijn fiets terug te krijgen als hij bij het Fietsdepot Haarlem staat?}

Als je fiets is verwijderd moet je bij het afhalen van je fiets € 25 euro betalen als tegemoetkoming in de kosten voor de verwijdering. Let op! U kunt alleen met uw pinpas betalen! Contant geld en credit cards worden voor uw en onze veiligheid niet geaccepteerd.

{slider 

Moet ik betalen om mijn gestolen fiets terug te krijgen?}

Nee, een gestolen en teruggevonden fiets kun je zonder kosten ophalen.
Fietsen die na verwijdering van diefstal afkomstig blijken te zijn worden in een afgesloten ruimte bewaard. De eigenaar of verzekeringsmaatschappij, worden benaderd en deze kunnen de fiets ophalen. 

{slider 

Hoe kan ik controleren of een fiets is gestolen?} Als je een fiets koopt is het verstandig te controleren of deze gestolen is. Dat kan bij het fietsdiefstalregister op www.rdw.nl
Een paar tips:
 koop nooit een fiets waarvan het framenummer is verwijderd; deze is vrijwel zeker gestolen
 koop nooit een fiets zonder bijpassende sleutel. Als het slot open staat en er zit geen sleutel bij dan is de fiets waarschijnlijk gestolen.
 zorg dat je weet welke kenmerken je fiets heeft zodat je in geval van diefstal makkelijk aangifte kunt doen
 als je fiets geen unieke kenmerken heeft, laat hem dan voorzien van een graveercode.
{/sliders}